Warning: Illegal string offset 'post_thumb' in /home/franka/public_html/wp-content/themes/profitstheme_11/lib/layouts/html.php on line 48

Herbalife Distributeur – Prospecting Tips

Wanneer je dit leest, is de kans groot dat je een Herbalife distributeur bent die op zoek is naar mogelijkheden om je prospectievaardigheden
aan te scherpen.
Je hebt het gevoel dat je alles goed doet, maar alles lijkt alleen maar de verkeerde kant op te gaan.
Afwijzingen zijn aan de orde van de dag en je hebt zelfs het vermoeden dat het iets te maken heeft met je producten of je business;
of ligt het aan jou?

Nou ik denk dat het niets te maken heeft met alles wat hierboven staat en zeker niet aan jouzelf, maar de manier waarop je het aanpakt.
Laten we eens kijken naar een aantal prospectie tips, die jou en elke andere Herbalife distributeur kunnen helpen om succes te behalen.

 

Herbalife Distributeur

 

Hoe behaal ik succes als Herbalife Distributeur ?

De eerste tip die je altijd moet onthouden is: “Professionals sorteren, terwijl amateurs overtuigen”.
Leer je doelgroep te identificeren in de menigte. Je kunt niet verwachten dat je iedereen kunt overtuigen mee te doen met je business ook al hebben ze geen enkele interesse in je producten, laat staan in de business-mogelijkheid.
Het zal je alleen maar een wanhopige Herbalife distributeur laten zijn en iedereen heeft net zo’n hekel aan wanhopige mensen als jij en ik.
Leer je doelgroep te onderscheiden door te kijken naar de problemen, die je producten en business-mogelijkheid oplossen en zoek dan naar mensen met die problemen.

Twee – prospectie is een kunst die moet worden ontwikkeld, in plaats van aangeleerd. Het komt allemaal neer op herhaling.
Je vaardigheidsniveau zal in eerste instantie laag zijn en je zult misschien wel met meer mensen moeten praten, voordat je er ook maar één kunt aantrekken, maar je moet je realiseren dat je vaardigheden na verloop van tijd verbeteren.
Je zult in de loop der tijd ook een aantal trucs leren en eindigen met dat je minder prospects aan het zoeken bent, maar met dezelfde resultaten als voorheen. Het enige wat je moet doen is consistent blijven en nooit op te geven.
Ook Rome werd niet in één dag gebouwd.

Drie – prospectie is niets meer dan communicatie. Let op het woord “communicatie”. Het gaat om luisteren en niet om horen; communiceren en niet alleen maar praten. Het gaat om het hebben van een echt gesprek en het verzamelen van informatie. Dit is de enige manier waarop je de problemen van mensen kunt begrijpen en kunt besluiten of je ze wel of niet kunt helpen.

Onthoud dat het niet over jou gaat als Herbalife Online distributeur, maar over hen.

Als Laatste – prospectie gaat over opvolgen. Maar dat vertaald zich niet in smeken, achternajagen of overtuigen.
Als Herbalife distributeur moet je in staat zijn om het onderscheid te kunnen maken tussen mensen die het waard zijn om op te volgen en diegenen die dat niet zijn. Wanneer iemand aangeeft niet geïnteresseerd te zijn, bedank ze dan, beëindig het gesprek en ga door naar de volgende.

Leer vandaag nog hoe je jouw Herbalife International  downline explosief gaat laten groeien.
Meldt je nu direct aan voor de gratis Herbalife  Insider Succes Training.De lessen zijn eenvoudig te volgen, direct toepasbaar en brengen snel resultaat

 

 

 

Herbalife op facebook

Tagged As: